Zástupce ombudsmana Schorm: Neutěšené prostředí Dětské psychiatrické nemocnice Louny psychice dětských pacientů neprospívá

Nevyhovující prostory a další problémy řeší veřejný ochránce práv s vedením Dětské psychiatrické nemocnice Louny a Ministerstvem zdravotnictví. Děti tam totiž stále pobývají ve strohých pokojích s minimem vybavení. Některé pokoje mají vykachlíkované zdi nebo mříže na oknech a na oddělení chybí dveře na toalety či do sprch. Podle zástupce ombudsmana Víta Alexandra Schorma není fér, že se kromě svého závažného duševního onemocnění musí dětští pacienti potýkat i s místními nedůstojnými podmínkami. „Neutěšené prostředí psychice léčených dětí rozhodně neprospívá. Bez ohledu na to, komu budova nemocnice patří, by stát měl umět zajistit dětem vhodné podmínky pro léčbu,“ uvedl zástupce ombudsmana Schorm.

Ministerstvo zdravotnictví přislíbilo, že do konce března připraví spolu s vedením nemocnice a majitelem objektu, kde nemocnice sídlí, plán dílčích stavebních úprav. Ty by měly přispět ke zlepšení podmínek pro pacienty.

Zdroj informací: www.ochrance.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek