MPSV připravilo děkovnou kampaň #diknahradnimrodinam

Ministerstvo práce a sociálních věcí připravilo na středu 31. května kampaň s hashtagem #diknahradnimrodinam. Resort by tak rád vyjádřil podporu a poděkování náhradním rodinám. Podle ministerstva náhradní rodiny umožňují dětem, aby mohly vyrůstat v bezpečném a šťastném rodinném prostředí. V systému náhradní rodinné péče hrají zcela nenahraditelnou a důležitou roli. 

Kampaň bude probíhat na sociálních sítích a její princip je velmi jednoduchý. Stačí v den konání kampaně, tedy ve středu 31. května, zveřejnit nakreslený obrázek rodiny a připojit k němu hashtag #diknahradnimrodinam. „Náhradní rodiny jsou nepostradatelnou součástí systému náhradní péče o dítě. Úkolem našeho ministerstva je co nejvíce snížit počet dětí, které vyrůstají v některém z typů ústavní péče, a to by samozřejmě nebylo možné bez náhradních rodičů, kteří dětem poskytují bezpečný domov, lásku a péči,“ uvedl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

V České republice dlouhodobě stoupá počet dětí vyrůstajících mimo svoji biologickou rodinu. Potěšujícím faktem ovšem je, že přibývá i celkový počet náhradních rodičů. MPSV eviduje k 31. prosinci 2022 celkem 11 313 náhradních rodin vykonávajících dlouhodobou či přechodnou pěstounskou péči a poručenství. Právě jim patří naše poděkování. „Budu velmi rád, když se připojíte a společně dáme najevo, že nám na náhradních rodinách záleží,“ vyzval ministr Jurečka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek