Šestidílný cyklus Rodiče napořád ukazuje různé podoby náhradní rodinné péče

V tuto dobu před pěti lety Česká televize odvysílala sérii šesti skutečných příběhů rodičů, kteří se dětem z ústavu pokusili vytvořit domov a poskytnout jim opravdovou lásku. Všechny díly dokumentární série Rodiče napořád jsou ke zhlédnutí v iVysílání.

První díl se věnuje mž. Langerovým. Markéta a Roman ke své vlastní dceři Elišce přijali do pěstounské péče Terezku a Jirku, dvě děti se zdravotním handicapem, i když to takhle původně vůbec neplánovali.

Druhý díl se věnuje rodině Kopcových. Šestašedesátiletá Kristina vyrůstala u adoptivních rodičů. Dnes je babičkou osiřelé Terezy a zanedbávaného Mirka a přijala vnoučata do příbuzenské pěstounské péče.

Třetí díl se věnuje mž. Nedbalovým. Veronika a Mirek měli dceru Lilianu. Po stanovení diagnózy Veroničiny neplodnosti k ní postupně přibylo pět dalších dětí, vlastních i nevlastních, a k tomu vztahy s jejich biologickými příbuznými.

Čtvrtý díl se věnuje paní Jiřině. Jiřina je pěstounka na přechodnou dobu. Momentálně má v péči skoro dvouletou Vendulku, jejíž maminka Renata je ve výkonu trestu odnětí svobody.

Pátý díl se věnuje dvěma Petrům. Petr a Petr spolu žijí už deset let. Oficiálním pěstounem je pouze jeden z nich. Dvojice se obětavě snaží vynahradit dvouletému Ráďovi citové strádání, kterým prošel v útlém dětství.

Poslední šestý díl se věnuje mž. Striovým. Míla a Kamil nemohli mít vlastní děti, tak si jich postupně osm osvojili nebo přijali do pěstounské péče. Velkou zkouškou pro celou rodinu jsou problémy dcery Petry, trpící autismem.

Pravděpodobně v příštím roce Česká televize odvysílá dokumentární cyklus s názvem Plné hnízdo, který nám představí pěstounské rodiny ze všech čtrnácti krajů České republiky a ukáže, že být pěstounem není žádná hračka, ale zvládnout to může každý, kdo otevře své srdce. Dalším dokumentárním počinem, který bude možné vidět na obrazovkách České televize, bude šestidílný docusoap Adopce – cizí dítě, který sleduje v průběhu jednoho roku všechny možné a dostupné formy náhradního rodičovství.

Zdroj informací: www.ivysilani.cz, www.ceskatelevize.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek