Ministerstvo zdravotnictví pilotuje v Česku Program pozitivního rodičovství

Ministerstvo zdravotnictví realizuje projekt Program pro pozitivní rodičovství v České republice “Triple P”. Triple P – Positive Parenting Program (Program pozitivního rodičovství) je jedním z nejúčinnějších rodičovských programů na světě. Program byl vyvinut klinickým psychologem prof. Mattem Sandersem a jeho kolegy na australské univerzitě a byl testován s tisíci rodinami během více než 40 let soustavného výzkumu. Triple P učí rodiče dovednosti, které potřebují k tomu, aby vychovávali sebevědomé zdravé děti a vybudovali pevnější rodinné vztahy. Program zároveň dává rodičům jednoduché a praktické strategie, které mohou přizpůsobit svým vlastním hodnotám, přesvědčením a potřebám.

V současné době MZ ČR vybralo 5 organizací, které budou pilotovat nově zaváděny program pozitivního rodičovství Triple P. V rámci projektu budou vyškoleni odborní zaměstnanci a následně se v centrech uskuteční skupinová sezení s rodiči. Vybraná centra budou spolupracovat na evaluaci programu a na komunikační kampani pro rodiče.

Pokud se o projektu chcete dozvědět více, tak 25.9.2021 se koná v Senátu PČR konference k programu Triple P, na které vystoupí odborníci z Velké Británie, Nizozemí nebo Norska, kteří se podělí o svě zkušenosti o tom, že výchova dětí nemusí být obtížná. Konferenci lze sledovat on-line na https://www.senat.cz/akce/

Projekt je realizován v rámci Finančního mechanismu Fondy EHP 2014-2021, programu zdraví a více se o něm můžete dozvědět na této stránce.

Zdroj informací: www.mzcr.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek