3. soutěž #zeSPODu ve spolupráci s Wolters Kluwer o knihu Náhradní mateřství v českém právu

#zeSPODu ve spolupráci s Wolters Kluwer ČR, a.s. vyhlašuje soutěž o 2 výtisky publikace Náhradní mateřství v českém právu a související otázky. Tato kniha představuje první ucelené pojednání o právních aspektech náhradního mateřství v České republice a otázkách s ním souvisejících. Náhradní mateřství je institut, který v České republice není právem upraven, ale pouze tolerován. Autor – Jakub Sivák – v knize na tento institut nahlíží z různých úhlů pohledu. Stěžejní je přístup občanskoprávní, ale neopomíjí ani ústavněprávní a možné trestněprávní souvislosti náhradního mateřství. V textu jsou shrnuta důležitá rozhodnutí českých i evropských soudů k otázkám umělého oplodnění, osvojení stejnopohlavními páry a především k výkladu pojmu „nejlepší zájem dítěte“. V závěru knihy autor přehledně shrnuje právní úpravu i faktický stav ve vybraných státech světa a připojuje své úvahy de lege ferenda. K náhradnímu mateřství přistupuje s pokorou, jakou toto téma vyžaduje. Výklad je důsledně vystavěn okolo pojmu „nejlepší zájem dítěte“, jehož naplnění by mělo být základem všech úvah i činů vztahujících se k náhradnímu mateřství, ať už v oblasti práva, sociologie či etiky.

PODMÍNKY SOUTĚŽE:

  • Na soutěžní otázku se odpovídá v rámci formuláře níže. Je pouze 1 správná odpověď.
  • Soutěž trvá do 21. listopadu 2021.
  • 22. listopadu 2021 budou vylosování 2 výherci, kdy každý obdrží 1 výtisk publikace Náhradní mateřství v českém právu a související otázky, kterou věnovalo nakladatelství Wolters Kluwer
  • Výherci budou kontaktováni e-mailem s žádostí o zaslání adresy a telefonního čísla. Publikace bude zaslána do Zásilkovny.
  • Jména výherců budou zveřejněna na této stránce, Facebookovém a Instagramovém profilu #zeSPODu.

Více informací o publikaci, včetně obsahu a ukázky ve formátu pdf najdete na této stránce.

Zdroj informací o publikaci: https://obchod.wolterskluwer.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek