Praha otevře nové centrum podpory náhradních rodičů, péči pěstounů podpoří také prostřednictvím Sociálního nadačního fondu

Praha bude od srpna podporovat pěstounské rodiny prostřednictvím Sociálního nadačního fondu, u kterého bude možné žádat o příspěvek na terapie, pomůcky pro děti s postižením nebo nenadálé situace v pěstounské rodině. Na Výtoni rovněž vznikne od podzimu nové Středisko pro podporu náhradních rodičů. Pěstouni, ale také adoptivní rodiče, zde získají zázemí pro vzdělávání, sdílení zkušeností nebo zde najdou sklad vybavení pro děti či dětskou hernu. „Náhradní rodiče potřebují bezpečný prostor, kde se mohou společně scházet. Kde mohou řešit své trable, navzájem si poradit, podpořit se, a to vše v soukromí, zatímco si jejich děti mohou hrát. Zároveň prostor může nabídnout i možnost setkávání s biologickými rodinami našich přijatých dětí,“ uvádí Hana Martinková Bojková, místopředsedkyně Aliance náhradních rodin ČR.

Proč tyto kroky Praha činí, vysvětlila Milena Johnova, radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví: “Pěstouni či adoptivní rodiče dělají skvělou a nenahraditelnou práci. Potřebujeme nejen hledat nové náhradní rodiče, ale podporovat i ty stávající, aby měli dost sil na péči o velmi zraněné děti. Přeji si, aby Praha dokázala krýt pěstounům záda a pomáhala jim zvládnout často frustrující střety se systémem náhradní rodinné péče, který bohužel v Česku ne vždy stojí na straně dětí.”

Zdroj informací: www.praha.eu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek